„Csak egy kérdésem van! Azért nem vennék igénybe egy 2 órás tanácsadást.”

Miért káros a saját üzletedre nézve, ha ingyen vársz tanácsot? Olvasd el a cikket, amelyből megtudhatod, mire számíthatsz konkrétan az ingyenes tanácsadásnál.

Nos, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az első percben valóban csak egy kérdésed van, de azt megválaszolni korrekten szakmailag általában minimum 30 perc- 1,5 óra. 

Mivel csak egy kérdés megválaszolásából nem fogsz tudni műhelyt nyitni így a beszélgetés során még lesznek kérdéseid. Vagy olyan egyedi kérdésed van, amit szintén szakmailag mérlegelni kell, ha nem akarsz anyagilag ráfázni, ami már jóval több időt venne igénybe, mint 1,5 óra. És ezalatt az idő alatt, – amíg kérdéseid vannak, akár csak egy is, – addig a te ügyeddel foglalkozom! 

Miért nem tartom etikusnak „a hívj és tudsz ingyen kérdezni tanácsadónktól féle beetetést?”

Az ingyenesség hirdetése egy pszichológiai trükk. 

Ha belegondolsz, amikor csak egyet kérdezel, már olyan szakmai információkat szeretnél begyűjteni, ami szakképesítést és komplex tudást igényel. 

Van, aki ragaszkodik a személyes találkozáshoz, ami nemcsak a szaktudást kéri ingyen, de a kiszállási időn kívül üzemanyag költsége és parkolási díj is felmerül. Csodák nincsenek: nem árulok zsákbamacskát, jelenleg mindenkinek pénzbe kerül a parkolás az üzemanyag és az ideje is. Még a te időd is pénzbe kerül.

Ha nálad ingyen lesz a cukrász süti, sőt ingyen házhoz is viszed majd, akkor egyértelműen továbbra is támogatni fogod ezt a trükköt. 

Én ezt nem támogatom, így ingyenes kérdezési lehetőséget nem tudok biztosítani. 

Ha komolyan gondolod a műhely nyitást, kérlek, hogy vedd igénybe a mindenre kiterjedő komplex nyitási folyamattal kapcsolatos szolgáltatásomat. Nem fogsz csalódni! Ott minden kérdésedre korrekt szakmai választ kapsz! Ezt az eddigi ügyfeleim alátámasztják, akik véleményt írtak a szolgáltatásról.

Sajnos sok olyan érdeklődővel találkozom, aki csak beszélgetni szeretne és a gondjait valakivel megosztani. Az ilyen ügyfél sajnos csak elvesztegeti az időmet és addig nem tudok dolgozni azokkal az ügyfelekkel, akik valóban komolyan gondolják az együttműködést. 

Az ingyenességet hirdető cégek sajnos a te idődet is eljátsszák, mert konkrét előrelépés nem történik az ügyeddel kapcsolatban. Tehát ez idő alatt te sem keresel pénzt, és még csak spórolni sem tudsz. Én ebben nem szeretnék részt venni. Azt szeretem, amikor haladnak a folyamatok és sikert érünk el, együtt, közösen!

❗Mások által elrontott dokumentumokkal és félrecsúszott ügyek tisztázásával nem foglalkozom. Erre ott vannak azok a szolgáltatók, akik elrontották a kivitelezést. Ilyen ügyben kérlek, keresd fel azt a vállalkozót, akit megbíztál és vele korrigáltasd a hibákat, ami a közös megegyezéseteken alapuljon.

Kérlek, gondolkodj el, és ezután hozd meg a döntést, hogy kinek a szolgáltatását szeretnéd választani a jövőd felépítéséhez!

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, ne sajnáld rá a pénzt, mert a saját vállalkozásod indulása és kezdő kiadása múlhat rajta.

Itt tudsz jelentkezni konzultációra.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.