- Mivel foglalkoztál ezelőtt?
Bank szektorban dolgoztam, onnan mentem el szülni, azóta itthon vagyok a gyerekekkel.
- Miért döntöttél úgy, hogy cukrászműhelyt/tortaszobrászatot nyitsz?
Sikerorientált kreatív ember vagyok, akinek fontos a pozitív visszajelzés, nem szeretem a monotonitást. Igazából a cukrászat egy boldog szakma. A sütiktől mindenki boldog lesz, engem pedig kikapcsol a készítés, imádom a kreatív szabadságot, és nagyon jó látni a boldog arcokat a műveim mellett.
- Mennyi idődbe telt, amíg meghoztad a döntést, hogy neked saját műhelyed lesz?
Villámcsapás szerűen jött a felismerés. Kb. a 2.szülinapi torta után tudtam, hogy ezt akarom csinálni.
- Mi volt a legnagyobb akadály a műhely kialakításakor?
Sajnos, mint mindenben itt is a bürokrácia és a sokszor ellentmondásos információk voltak a nehezítő tényezők.
- Mi volt a legnagyobb félelmetek és hogyan küzdöttetek meg azzal? (jöhet minden: kialakításkor a szakik hibái stb., számlázás..)
Anyagilag ez egy igen nagy befektetés és mindenkiben ott van a félsz, hogy megéri-e, megtérül-e. De mivel annyira ezt akartam/akarom, így nem volt kérdés, hogy belevágok.
- Mennyi idő alatt kaptál engedélyt? Nem okozott az gondot ellenőrzéskor, hogy pincehelyiséget alakítottál át?
Mivel teljesen 0-ról kezdtem építkezni, meg sajnos a világ is hatalmasat fordult így picit lassabban ment minden, de összesen 7 hónap volt mire készen lettünk.
- Milyen termékeket készítesz?
Formatortákkal foglalkozom leginkább, de ha van szabad kapacitásom akkor elvállalok más jellegű megkereséseket is, pl köszönő ajándék, vagy apró sütemények.
- Mi az a termék, amit szívesen ajánlasz a vásárlóidnak?
Nagyon szeretem az extrém formatortákat, amikor mernek kimozdulni a kerek torta díszítéssel komfortzónából. Aki engem megkeres, próbálom óvatosan terelgetni, hogy engedje el a fantáziáját.
- Most hogyan látod a jövőt, milyen új céljaid vannak?
Célom, hogy fejlesszem és képezzem magam. Ez a szakma folyamatosan változik, naprakésznek kell lenni, és mindig van olyan részlet, amiben fejlődnöm kell.
- Mennyiben segítette a gyors engedély szerzést, az, hogy engem kértél fel, mint szakembert a teljes folyamathoz? Nehezen találtál megfelelő tanácsadót? Mi alapján döntöttél a választáskor?
Hihetetlen nagy segítség volt, hogy nem nekem kellett rohangálnom és a netet bújnom, hogy mit, hol, merre, meddig, hanem volt valaki, aki az elejétől a végéig megoldotta ezt nekem. Nem sokat hezitáltam, te voltál az aki az első kérdésemnél segítségemre siettél, nekem ez nagyon jól esett. Lojális típus vagyok így nem is keresgéltem tovább.
- Mit tanácsolsz azoknak, akik még nem nyitották meg a tortaműhelyüket/tortaszobrászatukat, hol kezdjék a folyamatot?
Mindenképpen szakértőt vonjanak be már a tervezés fázisába is. Rengeteg terhet levesz az ember válláról, ha átlátja az egészet, hogy folyamatában hogy néz ki az egész az álmodozástól az engedélyek kézhezvételéig.
- Hol és hogyan tudnak tőled rendelni?
Mivel gyerekek mellett még korlátozott a kapacitásom, így jelenleg bőven elégséges rendelést hoz a facebook oldalam, ott keresnek meg üzenetben. Jövőben tervezek weboldalt is, de nem ez most a legfontosabb. A hírem hála az égnek terjed és aki akar megtalál így is. Vagy a privát oldalamon, vagy a Mamapiskóta oldalán.
Nézd meg, milyen tortákat, tortaszobrokat alkot Margaréta

