Margaréta Attoinni – Mamapiskóta Tortaszobrászat Interjú

Olvasd el az interjút arról, hogy a Mamapiskóta alapítója hogyan hozta létre a cukrászműhelyét.

  1. Mivel foglalkoztál ezelőtt?

Bank szektorban dolgoztam, onnan mentem el szülni, azóta itthon vagyok a gyerekekkel.

  1. Miért döntöttél úgy, hogy cukrászműhelyt/tortaszobrászatot nyitsz?

Sikerorientált kreatív ember vagyok, akinek fontos a pozitív visszajelzés, nem szeretem a monotonitást. Igazából a cukrászat egy boldog szakma. A sütiktől mindenki boldog lesz, engem pedig kikapcsol a készítés, imádom a kreatív szabadságot, és nagyon jó látni a boldog arcokat a műveim mellett.

  1. Mennyi idődbe telt, amíg meghoztad a döntést, hogy neked saját műhelyed lesz?

Villámcsapás szerűen jött a felismerés. Kb. a 2.szülinapi torta után tudtam, hogy ezt akarom csinálni.

  1. Mi volt a legnagyobb akadály a műhely kialakításakor?

Sajnos, mint mindenben itt is a bürokrácia és a sokszor ellentmondásos információk voltak a nehezítő tényezők.

  1. Mi volt a legnagyobb félelmetek és hogyan küzdöttetek meg azzal? (jöhet minden: kialakításkor a szakik hibái stb., számlázás..)

Anyagilag ez egy igen nagy befektetés és mindenkiben ott van a félsz, hogy megéri-e, megtérül-e. De mivel annyira ezt akartam/akarom, így nem volt kérdés, hogy belevágok.

  1. Mennyi idő alatt kaptál engedélyt? Nem okozott az gondot ellenőrzéskor, hogy pincehelyiséget alakítottál át?

Mivel teljesen 0-ról kezdtem építkezni, meg sajnos a világ is hatalmasat fordult így picit lassabban ment minden, de összesen 7 hónap volt mire készen lettünk.

  1. Milyen termékeket készítesz?

Formatortákkal foglalkozom leginkább, de ha van szabad kapacitásom akkor elvállalok más jellegű megkereséseket is, pl köszönő ajándék, vagy apró sütemények.

  1. Mi az a termék, amit szívesen ajánlasz a vásárlóidnak?

Nagyon szeretem az extrém formatortákat, amikor mernek kimozdulni a kerek torta díszítéssel komfortzónából. Aki engem megkeres, próbálom óvatosan terelgetni, hogy engedje el a fantáziáját.

  1. Most hogyan látod a jövőt, milyen új céljaid vannak?

Célom, hogy fejlesszem és képezzem magam. Ez a szakma folyamatosan változik, naprakésznek kell lenni, és mindig van olyan részlet, amiben fejlődnöm kell.

  1. Mennyiben segítette a gyors engedély szerzést, az, hogy engem kértél fel, mint szakembert a teljes folyamathoz? Nehezen találtál megfelelő tanácsadót? Mi alapján döntöttél a választáskor?

Hihetetlen nagy segítség volt, hogy nem nekem kellett rohangálnom és a netet bújnom, hogy mit, hol, merre, meddig, hanem volt valaki, aki az elejétől a végéig megoldotta ezt nekem. Nem sokat hezitáltam, te voltál az aki az első kérdésemnél segítségemre siettél, nekem ez nagyon jól esett. Lojális típus vagyok így nem is keresgéltem tovább.

  1. Mit tanácsolsz azoknak, akik még nem nyitották meg a tortaműhelyüket/tortaszobrászatukat, hol kezdjék a folyamatot?

Mindenképpen szakértőt vonjanak be már a tervezés fázisába is. Rengeteg terhet levesz az ember válláról, ha átlátja az egészet, hogy folyamatában hogy néz ki az egész az álmodozástól az engedélyek kézhezvételéig.

  1. Hol és hogyan tudnak tőled rendelni?

Mivel gyerekek mellett még korlátozott a kapacitásom, így jelenleg bőven elégséges rendelést hoz a facebook oldalam, ott keresnek meg üzenetben. Jövőben tervezek weboldalt is, de nem ez most a legfontosabb. A hírem hála az égnek terjed és aki akar megtalál így is. Vagy a privát oldalamon, vagy a Mamapiskóta oldalán.

Nézd meg, milyen tortákat, tortaszobrokat alkot Margaréta

soos consulting tortaszobraszat nyitasa attoinni margareta

soos consulting tortaszobraszat nyitasa attoinni margareta 1

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.