Cukrászműhely nyitás feltételei – Így indulj el! Ezek a minimális elvárások!

Tudd meg, hogy mik a minimális kialakítási feltételek a cukrászműhelyben.

Szeretsz sütni és sokszor gondolsz arra, hogy szívesen élnél a cukrász tudásodból? Nagyon szeretnéd, ha saját műhelyed lehetne, de már az elején azt tapasztalod, hogy túl sok az információ, és többségük egymásnak ellentmond, majd jönnek a nehezen érthető jogszabályok?

Gyere, segítek elindulni!

A cukrászműhely kialakításának és nyitásának konkrét feltételei vannak, melyek az alábbiak:

  • a felsorolt végzettségek közül bármelyik megléte: cukrász, édesipari termékgyártó, pék, pék-cukrász, sütő- és cukrászipari szaktechnikus, pék- vagy cukrászmester,
  • egészségügyi alkalmasság
  • vállalkozási forma kiválasztása
  • helyiség bérlés, építés vagy átalakítás/felújítás

Bármelyiket is választod, érdemes előre tervezned és ismerned a konkrétumokat.

Milyen elvárások vannak, milyen helyiségek kellenek?

  • termelőtér (benne a szükséges gépekkel, eszközökkel, kézmosóval hideg-meleg folyóvízzel)
  • megfelelő méretű kétmedencés mosogató kézmosó (hideg-meleg folyóvízzel)
  • zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség (kétmedencés mosogatóval, kézmosóval, munkaasztallal, a tojás fertőtlenítése is történhet az előkészítőben)
  • szárazáru raktár (ha nem megoldható, hogy legyen raktárhelyiséged, akkor polcos tárolást is kialakíthatsz)
  • alapanyag, félkész, késztermék hűtő
  • személyzeti öltöző
  • WC előtérrel, kézmosóval
  • takarítás vízvételi hely
  • késztermék átadó rész vagy helyiség vagy előtér

Mielőtt üzlethelyiséget keresel és kibérelsz, kérlek, tájékozódj alaposan a feltételekről! Az első lépés a műhely megtervezése, feltérképezése, hogy mire alkalmas a kiszemelt hely, nem pedig a kibérlése!

Tévhit, az, hogy 10-30 millió forintos beruházás kell ahhoz, hogy hivatalos, engedélyezetett helyed legyen! A költségek a te elvárásaidtól nagyban függnek, hogy te mekkora méretű műhelyben gondolkozol és milyen extra felszereléseket akarsz használni. Ha megelégszel a kezdetekben a minimális elvárásokkal, felkészült és tájékozott vagy (a könyvemből részletes információkat kapsz, ha elolvasod és megfogadod az ott leírtakat), akkor sokkal könnyebben, probléma mentesebben és gyorsabban eltudsz indulni.

A pontos részleteket, lehetséges alternatívákat, amiket a hatóság is elfogad, és amitől olcsóbb is lehet a kivitelezés, a konzultáción tudjuk megbeszélni.

Ha elszántad magad a terveid megvalósítására, és mihamarabb megnyitni a saját műhelyed, kérj konzultációt, ide kattintva.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.