Benkőné Rakonczai Anita – Tündérkert Tortaműhely Interjú

Olvasd el az interjút arról, hogy a Tündérkert Tortaműhely alapítója hogyan hozta létre a cukrászműhelyét.

„Aki Tortaműhelyben gondolkodik, csak azt tudom mondani, bátorság, bele kell vágni! A vásárlók visszajelzése mindig megerősít abban, hogy megérte!”

Mivel foglalkoztál ezelőtt?

10 évig egy autóipari cégnél dolgoztam alkalmazottként. Egy idő után nem volt benne kihívás, minden nap, ugyanaz a monoton munka. Éreztem, hogy hamarosan váltanom kell, mert idegileg teljesen felőröl. Tavaly nyáron jött el a fordulópont, felmondtam, bár még nem láttam a jövőt mihez kezdek utána.

Miért döntöttél úgy, hogy cukrászműhelyt nyitsz?

Első gondolatom az volt, hogy elhelyezkedek egy cukrászdában, mert féltem nagyot álmodni, belevágni saját cukrászműhelybe. A párom és a családom bíztatott, hogy nincs veszteni valóm, együtt megoldjuk, megcsináljuk és menni fog! Itt kezdődött minden.

Mennyi idődbe telt, amíg meghoztad a döntést, hogy neked saját műhelyed lesz?

Összeült a családi kupaktanács, mit, hogy és hol lehetne a lehető legkisebb költségből megoldani. Édesanyámék felajánlották, hogy a garázst használhatom erre célra. A helyiség megvan, már csak az volt a kérdés, mit szól az ötlethez a hatóság. 1 nap alatt eldőlt a dolog BELEVÁGUNK!

Mi volt a legnagyobb akadály a műhely kialakításakor?

A közműveket volt talán a legnehezebb megcsinálni, a víz- és az áramhálózat bővítés. 

Mi volt a legnagyobb félelmetek és hogyan küzdöttetek meg azzal? 

Mindent magunknak csináltunk, hálás vagyok a páromnak és a nagybátyámnak a rengeteg munkáért, amit belefektettek. 

Mennyi idő alatt kaptál engedélyt? Nem okozott az gondot ellenőrzéskor, hogy a garázst alakítottátok át?

A garázs átalakítása nem okozott problémát, a hatóságnál indítottam, elmondtam a terveimet. Egy nagyon kedves hölgy eljött, felmérte a helyiséget, elmondta mit kell átalakítani, hogy legyen a kivitelezés. Többször egyeztettem vele, nagyon segítőkész volt. Kb fél év alatt végeztünk a munkálatokkal, utána megint eljött a hölgy, megnézte, megdicsérte, hogy nagyon szépen megcsináltuk. Beadtam a szükséges dokumentumokat két nap múlva a kezemben volt az engedély.

Milyen termékeket készítesz?

Fő profilom a Torták! Egyedi elképzelés alapján. Imádok díszíteni, kreatívkodni. Visszatérő vásárlók sokszor már csak a torta témáját mondják meg, a díszítést teljes mértékben rám bízzák. Boldog vagyok, hogy megbíznak bennem és elégedetten veszik át a kész tortát. Sokszor kapok visszajelzést, képet az Ünnepeltről, hogy elégedettek voltak a munkámmal. Nagyon jól esik.

Mi az a termék, amit szívesen ajánlasz a vásárlóidnak?

Személy szerint nagyon szeretem a mousse tortákat. Az a tapasztalatom, hogy erre még nincs túl nagy kereslet, mert nem nagyon ismerik. Remélem ezt a terméket is meg tudom szerettetni a vásárlókkal.

Most hogyan látod a jövőt, milyen új céljaid vannak?

Szeretném fejleszteni a tudásomat, tanfolyamokkal, hogy minden igényt maximálisan ki tudjak elégíteni a vásárlóim részére. Aztán ki tudja, van még hely…..lehet bővíteni a műhelyt😉

Mennyiben segítette a gyors engedély szerzést, az, hogy engem kértél fel, mint szakembert a teljes folyamathoz? Nehezen találtál megfelelő tanácsadót? Mi alapján döntöttél a választáskor?

Ajánlás által találtam rá a Soós Consulting-ra. Felhívtalak, hogy HACCP kialakításához szeretném a segítségedet kérni. Rövid határidőn belül sikerült időpontot egyeztetnünk. Mindent jól elmagyaráztál, elkészítetted a HACCP dokumentációkat és ezen felül olyan dolgokban is segítségemre voltál, amit azt hittem hónapokig fog tartani elintézni. A hatóság az ellenőrzésnél nagyon meg volt elégedve. Örülök, hogy rád találtam, bátran ajánllak mindenkinek.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még nem nyitották meg a tortaműhelyüket, hol kezdjék a folyamatot?

Hogy ne fussanak felesleges köröket (mint én), mindenképp nálad kezdjenek. Aki Tortaműhelyben gondolkodik, csak azt tudom mondani, bátorság, bele kell vágni! A vásárlók visszajelzése mindig megerősít abban, hogy megérte!

Hol és hogyan tudnak tőled rendelni?

A Tündérkert Tortaműhely Vác kertvárosi részén található.

Facebook-on található az oldal a munkáimmal. Rendelni üzenetben és telefonon van lehetőség.

Nézd meg, milyen tortákat alkot Anita

soos consulting cukraszmuhelynyitas tunderkert vac

soos consulting cukraszuzemnyitas tunderkert tortamuhely

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.