Cseh Diána – Szabó Zoltán Attila – a szigetszentmiklósi Zozi Tortaműhely megálmodói – Interjú

Olvasd el az interjút arról, hogy a Zozi Tortaműhely alapítói hogyan hozták létre a cukrászműhelyüket.

Szlogenünk: Egy műhely, ahol az álmok valóra válnak…

Egy műhely, ahol szívvel dolgozunk… ahol édes az élet…

Egy műhely, ami a mi álmunk is!!!

Mivel foglalkoztatok ezelőtt? 

Ketten együttvéve 35 éve cukrászként dolgoztunk.

Miért döntöttetek úgy, hogy belefogtok egy cukrászműhely nyitásába?

A vendéglátás, közte a cukrászat elég nagy teherbírást igényel. Napi szinten kell feszült tempót diktálni úgy, hogy a minőség is megmaradjon. Fárasztó tud lenni minden nap, ezért az ember nagyon meggondolja, hogy kinek és mennyiért csinálja ezt. 

Tavaly megnyitottuk első saját vállalkozásunkat (facebook: DiZo-Álomból torta lesz). Akkor már tudtuk, hogy többet egyikünk sem szeretne már másnak dolgozni, ezért döntöttünk úgy, hogy saját műhelyt nyissunk. Sokat kell dolgozni és fárasztó egy nap, de legalább magunknak csináljuk. 

Mennyi idődbe telt, amíg meghoztátok a döntést, hogy saját műhelyetek lesz?

Mindig is sajátot szerettünk volna, de a lehetőség csak most adódott. A döntés mindig pillanatok alatt megszületik. A megvalósítás az, ami hosszú folyamat.

Mi volt a legnagyobb akadály a műhely kialakításakor?

Inkább azt mondom, hogy mi volt a legkönnyebb. A sütik kitalálása és elkészítése. Cukrászok vagyunk így ehhez értünk. Minden más kihívás volt számunkra.

Mi volt a legnagyobb félelmetek és hogyan küzdöttetek meg azzal?

Elég sok követelmény van, aminek egy ilyen műhelynek meg kell felelnie. A félelmünk leginkább ezek miatt volt, az, hogy minden megfelelő legyen az ellenőrző szerveknek.

Mennyi idő alatt kaptatok engedélyt? Nem okozott az gondot ellenőrzéskor, hogy pincehelyiséget alakítottál át?

2 hét alatt megkaptuk az engedélyt. Sok utána járást követően sikerült bebizonyosodni arról, hogy egy pincehelységet is ki lehet alakítani megfelelően egy Tortaműhelynek, így semmi nem okozott gondot az ellenőrzéskor.

Milyen termékeket készítesz?

Tortaműhely révén leginkább tortákkal foglalkozunk szülinapra, névnapra, esküvőre, vagy csak úgy. Bármilyen kéréssel fordulhatnak hozzám, mert mindenre igyekszem megoldást találni. Mivel a torták leginkább hétvégére vannak így beszereztünk egy kicsi sütis pultot is, hogy hét közben is tudjak mivel foglalkozni. A hagyományos torták mellett leginkább a francia desszerteket és különleges íz világú süteményeket készítünk.

Mi az a termék, amit szívesen ajánlasz a vásárlóidnak?

Olyat nem készítek, amit nem ajánlok szívesen, de ha egy kedvencet kell mondani az a “Jelenés” fantázia nevet kapott sós karamellás mousse. Igyekeztünk úgy alakítani a választékot, hogy mind ízben és árban mindenki megtalálja a kedvére valót.

Most hogyan látod a jövőt, milyen új céljaid vannak?

Igazából most van a jövő. Az a jövő, amiről eddig csak álmodoztunk. Jelenleg ezt szeretnénk megélni és élvezni.  Tervek mindig vannak, de most a legfontosabb, hogy elégedettek legyenek a vásárlóink és azért keressenek minket, mert tudják, hogy itt finom és minőségi munkát kapnak.

Mennyiben segítette a gyors engedély szerzést, az, hogy engem kértél fel, mint szakembert a teljes folyamathoz? Nehezen találtál megfelelő tanácsadót? Mi alapján döntöttél a választáskor?

Számunkra ez volt a legnagyobb segítség. Ha nem találunk meg, akkor még sehol sem tartanánk vagy feladtuk volna, vagy már a gatyánkat is ráköltöttük volna a “felesleges” átalakításokra. Őszintén szólva nem is tudtuk, hogy létezik ilyen szakember, így nem is kerestünk. A facebookon egy csoportban tettem fel egy kérdést információt gyűjtve azoktól, akiknek szintén ilyen műhelyük van. Ott kaptam meg az elérhetőségedet. Még aznap megnéztem a facebook oldalad és írtam is neked. Ahogy az elejétől fogva írtál nekem már akkor tudtam mindenképp együtt kell dolgozzunk. Aztán megtörtént az online konzultáció és már akkor éreztem, hogy nagy terhet vettél le a vállamról. Mindenben bármikor álltál rendelkezésünkre még abban is, ami nem a te hatásköröd. Nagyon kedves és segítőkész embert ismerhettünk meg, aki profi abban, amit csinál, ha Te nem lennél én már a pszichiátrián lennék, elveszve a sok papír között. Hamarabb neki álltunk kifesteni és járó lapozni, mint jogszabályokat kutatni. Nem kellett vízminta miatt rohangálni és rovarirtásra keresni szakembert, mert te ezeket is mind megcsináltad. Sőt még gyártmánylapot is írtál nekünk. Nekünk csak annyi volt a dolgunk, hogy kialakítsuk a helyet és az Önkormányzathoz beküldjem az engedélykéréshez a papírokat. Nagyon sok időt és pénzt sikerült általad megspórolni, amit ezúton is köszönünk.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még nem nyitották meg a műhelyüket, hol kezdjék a folyamatot?

Ne álmodozzanak tovább, hanem vágjanak bele. Bár vicces, de egy papír meg toll kell a kezdéshez. Rajzoljanak, tervezzenek, számoljanak, és ha tutira akarnak menni, mindenképp keressenek téged!

Hol és hogyan tudnak tőled rendelni?

Jelenleg a facebookon a Zozi Tortaműhely oldalon keresztül.

Telefonon a 06 (30) 220 3867 telefonszámon vagy emailben a zozitortamuhely@gmail.com címen. 

Nézd meg, milyen tortákat alkot Diána és Zoltán

soos consulting desszertezo nyitas szigetszentmiklos zozi

soos consulting tortaszobraszat nyitas szigetszentmiklos

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.