Illésné Kiss Kinga – Sweet Kiki Cukiság Manufaktúra Interjú

Olvasd el az interjút arról, hogy a Sweet Kiki Cukiság Manufaktúra hogyan hozta létre a cukrászműhelyét.

Mivel foglalkoztál ezelőtt?

Vendéglátásban dolgoztam legutóbb baristaként.

Miért döntöttél úgy, hogy Cukiság Manufaktúrát nyitsz?

Bár a kávékészítés is szerelem szakmám volt, de 3 kisgyermek mellett nem tudok és már annyira nem is szeretnék visszatérni a kávégép másik oldalára. A sütemények torták készítése mindig is kedves volt a szívemnek egy nagyon fejlődő képes szakma, így megtalálom benne mindazt a kihívást, amire szükségem van. A cukrász termelőmet az otthonunk alsó szintjén alakítottuk ki, így gyakorlatilag otthonról tudok dolgozni saját időbeosztás szerint, tehát a gyerekeimmel is tudok lenni illetve az kis életüket terelni, rendezgetni.

Mennyi idődbe telt, amíg meghoztad a döntést, hogy neked saját műhelyed lesz?

Ez egy folyamatosan erősödő érzés volt nálam. A torták egyre szebbek lettek lesznek, és úgy gondoltam, hogy miután nagy örömömet lelem a készítésükben, így meg kell találnom a módját, hogy idővel meg tudjak élni a hobbymból.

Mi volt a legnagyobb akadály a műhely kialakításakor?

A helyiség kiürítése :D, viccen kívül azon a közel 70nm-en mindent is tároltunk ezeket rendszerezni és megszabadulni a szükségtelen dolgoktól volt a legnagyobb kihívás 🤷🏻‍♀️

Mi volt a legnagyobb félelmetek és hogyan küzdöttetek meg azzal? 

Az anyagi része a kialakításnak, a hogyan miből. Szerencsére kaptam segítséget a családból, ami hatalmas segítség volt, e nélkül csak egy álom maradt volna.

Mennyi idő alatt kaptál engedélyt? 

8 napon belül, de nem jött ki senki a hatóságtól. Zsuzsával beküldte a dokumentumokat és ki sem jöttek szétnézni, csak az engedélyt küldték. Épp Zsuzsával telefonáltunk, amikor csengetett a postás, az engedélyemet hozták! Nagyon boldog voltam!

Milyen termékeket készítesz?

Első sorban tortákat, nagy hangsúlyt fektetek a minőségi alapanyagokra. Forma és téma torták a kedvenceim kifejezetten a különlegesebb torták készítése a célom, azoknak a tortáknak az elkészítése, amit egy átlag cuki nem vállal.

Ezek mellett szezonálisan vagy igény szerint, bejgli, apró süti, nem szokványos sütik készítése.

Mi az a termék, amit szívesen ajánlasz a vásárlóidnak?

Igényektől függően bármit, minden megrendelővel részletekbe menően egyeztettek, hogy valóban azt kapják, amit megálmodták.

Most hogyan látod a jövőt, milyen új céljaid vannak?

Szeretném, ha minél nagyobb kereslet lenne a termékeim iránt.

Mennyiben segítette a gyors engedély szerzést, az, hogy engem kértél fel, mint szakembert a teljes folyamathoz? Nehezen találtál megfelelő tanácsadót? Mi alapján döntöttél a választáskor?

Ajánlás után kerestelek meg és a leges legjobb döntésem volt, a segítséged nélkül nem tudtam volna azt se hogy álljak neki. Köszönöm szépen itt is!!

Mit tanácsolsz azoknak, akik még nem nyitották meg a műhelyüket, hol kezdjék a folyamatot?

Veled, de komolyan, mielőtt bármit is keresztbe tennének, konzultáljanak veled! Minden pénzt időt megér!

Hol és hogyan tudnak tőled rendelni?

A Sweet Kiki Cake facebook oldalamon találják meg a munkáim, illetve a kapcsolatot velem.

Valamint a honlapomon: https://www.sweetkiki.hu/

Nézd meg, milyen tortákat alkot Kinga

cukraszda nyitasa budapest kiss kinga

soos consulting tortaszobraszat nyitas budapest kiss kinga

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.