Tápérték számítás program – Számolj könnyen, gyorsan, egyszerűen!

Számolj te is kalóriát tápérték számító programmal könnyen, gyorsan, egyszerűen! Címkézd a sütiboxokat címketervvel, amit ajándékba kapsz a program mellé!

Tudd meg, hogyan számolhatsz tápértéket könnyen, gyorsan, egyszerűen

Annak az élelmiszeripari vállalkozónak, aki előre csomagolt élelmiszert előállít vagy forgalomba hoz az előrecsomagolt termék címkéjén fel kell tüntetnie a tápértéket (a többi kötelezően feltüntetendő tartalom figyelembevételével). Tehát ha van süti boxod, bejglid, aprósüteményed, amit előre csomagolva értékesítesz, akkor neked is fel kell tüntetned a tápértéket. Erről a tápérték jelöléssel és fogyasztói tájékoztatással kapcsolatos jogszabály rendelkezik.

Mi is az előre csomagolt a termék? Erről jogszabály rendelkezik. Nagyon leegyszerűsítve, akkor beszélünk előrecsomagolt termékről, ha a terméket nem a fogyasztó, illetve a végső felhasználó jelenlétében csomagolják, és a csomagolásban található termék mennyisége előre meghatározott. 

Az európai uniós szabályok értelmében az EU-ban értékesített előre csomagolt élelmiszereket olyan címkével kell ellátni, amely tájékoztatja a fogyasztókat a termék energiaértékéről és tápanyagtartalmáról. Ez az ún. tápértékjelölés, melyet vagy közvetlenül a csomagoláson, vagy pedig a csomagolásra rögzített címkén kell feltüntetni.  Ha erre elegendő hely áll rendelkezésre, a tápértékjelölést táblázatos formában kell feltüntetni. Ha a csomagolás túl kicsi, a tápértékjelölést alkotó adatokat folyó szövegként is meg lehet jeleníteni. Az információk mindegyikét jól látható és olvasható módon, legalább 1,2 mm magas betűkkel kell feltüntetni.” Forrás: Európai Bizottság

Az élelmiszerbiztonság az élelmiszeripar alappillére, ahol a kifogástalan termékminőség és a pontos információk létfontosságúak. Egy apró hiba akár komoly pénzbüntetéseket és ami annál is rosszabb, presztízsvesztéssel is járhat. Mikro- és kisvállalkozások számára az élelmiszerek tápértékének kiszámítása fárasztó és bonyolult feladat. A drága szoftverek nem mindig elérhetők, így sokan a költségek és a komplexitás miatt inkább elkerülték a tápérték számítást. Ennek eredménye pedig súlyos bírság és felesleges anyagi kiadás.

A tápértékek pontos meghatározása alapvetően fontos a fogyasztók jogainak és az előírásoknak való megfelelés szempontjából. Az élelmiszerek címkézése, benne a pontos tápértékekkel, elengedhetetlen. A jó hír az, hogy erre a problémára is kínálok megoldást: a tápérték kalkulátort.

Tápérték számítás programmal – Mik az előnyei?

 1. Bátran hirdethetsz az interneten, hiszen a tápérték kalkulátorral pontosan feltüntetheted a tápértékeket.
 2. Célzottan érheted el azokat, akik számára fontos a tápérték, így a diétázók és az egészségtudatos vásárlók is könnyen megtalálnak.
 3. A szezonális csúcsidőszakokban sem kell lemondanod a minőségről a túlterheltség miatt, hisz a tápértéket csak egyszer kell kiszámolnod, ha nem változtatsz a terméked összetevőin.
 4. A címkézés sem jelent akadályt, hisz a kalkulátor mellé kapsz egy szerkeszthető címketerv mintát.

Mit kapsz még a tápérték számító program használatával?

A megoldás egyszerű: a tápérték kalkulátorral nem csak időt és energiát spórolsz, hanem használata új célcsoportot is hozhat számodra, hisz az egészségtudatos vásárlóknak fontos, hogy tudják a tápérték információkat. Ezenkívül megóvod a vállalkozásodat a bürokrácia és a pénzbüntetések terhétől.

Hogy ne csússz el az adminisztrációval sem, címkézz a már előre elkészített címketerveddel és az előre kiszámolt tápérték információkkal!

A kalkulátor használatával a fentieken kívül további előnyöket érhetsz el:

 1. Egyszerűen kezelhető tápérték kalkulátor, aminek a használatát könnyedén elsajátíthatod.
 2. Csak azokért a számításokra fizetsz, amelyek valóban szükségesek.
 3. Egy útmutató a kalkulátor használatához, hogy minden lépésben magabiztos legyél.
 4. Ingyenes címketerv sablon a költséghatékony nyomtatásért.
 5. Nincsenek éves díjak, nincsenek rejtett költségek.
 6. Az adatok feltöltése után azonnal kalkulálni tudod a tápértékeket, melyet el tudsz menteni, kitudod nyomtatni. Ha változás van, tudsz újra kalkulálni azonnal. 
 7. Kényelmesebb, modernebb, mint a toll papír módszer. Címkézésnél tudod használni az adatokat. Az adatok egy helyen vannak tárolva, fizikailag plusz helyet nem foglal. A recepteket fel lehet használni gyártmánylap készítéshez és allergén mátrix elkészítéséhez is.
 8. A recepteket elmentheted és letöltheted PDF vagy Word formátumban, az így keletkező dokumentumok automatikusan tartalmazzák a tápértékeket.
 9. Idő és költségtakarékos, az összetétel változása esetén tudod másolni a receptet és az új receptben átírni a módosítást.

Fontos infó: a tápérték számítás minden esetben munkával jár! Programmal azonban pontosabb eredményeket kapsz, ráadásul rövidebb idő alatt, mint papír alapon!

Kezdd el most a tápérték számítást!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Másnak is hasznos lehet? Oszd meg velük:

Segítség a kezdéshez

Töltsd le az ingyenes munkafüzetet, ami segít tisztázni az indulás előtti kérdéseket.

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely munkafuzet 1

A szerző

soos consulting cukraszmuhely nyitas hatosagi engedely 18
Soós Zsuzsanna vagyok, a Soós Consulting alapítója. Mikro- és kisvállalkozóknak segítek valóra váltani az álmukat.A cukrászműhely és cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen hatósági ügyintézést érthető és gördülékeny to-do listává varázsolom.

Egyszer nyitsz cukrászműhelyt, csináld jól!

Tedd meg az első lépést és rendeld meg a könyvet, hogy az álomból sikeres vállalkozás lehessen.