haccp rendszer felülvizsgálat

HACCP rendszer felülvizsgálat

62.000 Ft

Tartsd vállalkozásodat a legjobb formában élelmiszerbiztonsági szempontból egyszerűen és megbízhatóan!

A rendszeres HACCP felülvizsgálattal biztosított, hogy mindig megfelelj a legfrissebb előírásoknak. Legyen szó az éves ellenőrzésről, új termékek bevezetéséről vagy bármilyen változásról a működésedben, mindig gondoskodni kell arról, hogy a HACCP rendszered naprakész és biztonságos legyen.

A szolgáltatás tartalma:

– HACCP felülvizsgálat (max. 4 folyamatábra felülvizsgálata)

– alapdokumentum felülvizsgálata

– egyszeri dokumentum feladási költség

Mit nem tartalmaz a felülvizsgálat:

– helyszíni kiszállás

– takarítási utasítás – kémiai kockázatértékelés felülvizsgálata

Fizetés: bankkártyával

Leírás

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, azaz Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) rendszer felülvizsgálat

Időpontjai és gyakorisága több tényezőtől függ. A felülvizsgálat elvégzésére az alábbi esetekben van szükség:

  1. Felülvizsgálat kétévente: Általában kétévente egyszer szükséges felülvizsgálni a HACCP rendszer és kézikönyv részleteit annak biztosítására, hogy az továbbra is megfeleljen az aktuális szabályozási követelményeknek és a vállalkozás működésének.
  2. Működésben bekövetkező változások: Ha a vállalkozás működésében jelentős változások történnek, például új termékek bevezetése, technológiai változások, új berendezések beszerzése, vagy új beszállítók bevezetése, a HACCP rendszert felül kell vizsgálni.
  3. Jogszabályi változások: Amennyiben a vonatkozó élelmiszerbiztonsági jogszabályok vagy előírások változnak, a HACCP rendszert ennek megfelelően frissíteni kell.
  4. Váratlan események: Ha az előállított termékekkel kapcsolatban élelmiszerbiztonsági probléma merül fel, például visszahívások vagy fogyasztói panaszok, a HACCP rendszer felülvizsgálata kötelező annak érdekében, hogy azonosítsák és kijavítsák a hibákat.
  5. Belső auditok eredményei alapján: A rendszeres belső auditok során feltárt hiányosságok vagy nem megfelelőségek esetén is szükséges lehet a rendszer felülvizsgálata és frissítése.

A felülvizsgálat célja, hogy biztosítsa a HACCP rendszer hatékonyságát és folyamatos megfelelését a biztonsági követelményeknek, illetve hogy minimalizálja az élelmiszerbiztonsági kockázatokat.